Igazi hősök, akik a 26-os főúton nap mint nap végigaraszolnak jó ideje?

Megosztás

Nem kevésbé tekinthetők csodálatosnak azok, akik ép ésszel el tudják viselni a helyiek közül a hihetetlenül megnőtt átmenő forgalmat. Mennyiben fog változni ez és mikortól végre? És miért húzták el ennyire ennek az elkerülőnek a kivitelezését?

A megoldási javaslatokban eltérnek a vélemények.

A kazincbarcikai D. László osztotta meg reggeli gondolatait, hogy mit veszítünk azzal, ha végre olyan végleges és mindenkinek megfelelő megoldás születne az elkerülőről. Az araszolás már szinte megszokottan a helyiek életébe belevésődött, de azért ez így nem volt és nincs is rendjén.

“Szép jó reggelt!

Sajószentpéterre araszolva Miskolc irányába egy kicsit nosztalgiázva eszembe jutott sok sok emlék, hogy mennyire elhúzták ennek az elkerülő útnak a kivitelezését. Így pár nappal az átadás előtt, a posztom lényege csak annyi lenne, hogy emelem kalapom az itt élők és a naponta itt közlekedők előtt, amiket itt kénytelenek voltak elviselni! Szép napot, jó utat!” – írta László.

A hozzászólók kiemelték a már most látható hiányosságokat és problémákat is. “Mondjuk hiányozni fog 2 sáv! De az is jó helyen van: A hatvanpusztai uradalomba lett beépítve!” Van, aki az átadás pontos időpontját nem igazán tudja, hiszen olvashattunk december elejét, illetve tavaszi időpontot is. “Hamarabb lesz ráengedve a forgalom mint az átadás, hogy tudják javítani az esetleges hibákat, elvileg 2 hét és indul a tesztüzem, sebességkorlátozás lesz az átadásig, ami elvileg tavasszal lesz” – hangzott a hozzászólás, amelynél vélhetően nem véletlen, hogy éppen tavasszal lesz egy ünnepélyes átadás (ha valóban akkor lesz), a választások előtt valakinek biztosan jól jön majd. 2022 áprilisa előtt is tömeges “átadások és alapkőletételek” zajlottak.

“A menetidő aligha fog csökkenni az elkerülővel, köszönhetően” a 2×1 sávnak…” “Két hónap múlva lehet nosztalgiázni, milyen szép volt Péteren állni órákat. Azok voltak az igazi idők. Mindenki ráért….” “Majd most Kazincbarcikán a belterületen fog állni vagy kígyózni a kocsi sor.”

Valóban ilyen problémás lesz a környék közlekedése az átadás után is?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek